Nedgroet negle

UNGUIS INCARNATUS

Nedgroede negle er kendetegnet ved ømhed og/eller smerter omkring neglen. Huden kan blive rød, hævet og der kan forekomme betændelse.

Årsagerne kan være mange

Sportsgrene hvor fodtøjet ikke er tilpasset fødderne efter forholdene. Det samme gælder spidse sko. Sko der ikke passer fødderne trykker tæerne og dermed også neglene ind imod hinanden. Neglene begynder derfor at gro nedad for at kunne være der. Sandaler der ikke sidder ordentligt fast på foden, så dine tær må holde fast på sandalen for at få den med.

Ligeledes forkert klipning af neglene. Hvis neglene bliver klippet ned i siderne, eller man “river” neglene af, kan der sidde en spids tilbage, som vokser ind i huden og giver betændelse.

BEHANDLING OG FOREBYGGELSE

En neglebøjle kan rette neglen op. Den lindrer oftest symptomerne med det samme. Neglebøjlen udøver et lille træk, så neglesiderne løftes. Behandlingen gør ikke ondt, og neglebøjlen generer ikke efter påsætningen.

Neglebøjlen tilrettes med jævne mellemrum indtil neglen har fundet sin naturlige form – i hele neglens længde. Det er også vigtigt, at neglelejet, der var presset sammen under den nedgroede negl, tilpasser sig neglens nye form.

For at bevare et godt resultat, er korrekt negleklipning og brug af rummeligt og “fodvenligt” fodtøj vigtigt. Der gives altid individuel tilpasset vejledning under behandlingsforløbet.

Nedgroede negle – eller en negl, der gror forkert – kan være smertefuld, og bør straks behandles.

Fodterapeuten kan hurtigt lindre smerten, ved at pålime en tynd bøjle af plast eller stål, på neglen.

Bøjlen retter langsomt neglen op, så den igen får sin naturlige form.

Efter ca. et halvt års tid er neglen rettet op.